Jdi na obsah Jdi na menu

Interní web!
Tady si možeme virtuálně rozbít držky, aniž by to někdo viděl!


10:11, 3.12.2007
For SFOBOM: Předkoncertní deprese
Kluci, vím, že si myslíte, že jsme se nezlepšili, ale zlepšili, je to mnohem lepší, ale jako každá kapela, děláme chyby, tak některé, kterých jsme si všimli, jsou zde, ZAPŘEMÝŠLEJTE NAD NIMA (každý od sebe by měl začít, jak může zlepšit zvuk kapely):

1. Hrajeme moc nahlas. Od toho se odvíjí spousta dalších problémů. (Pozn. "Zkušebny" není vůbec ideální, není tam nic, co by tlumilo odrazy zvuků, ta stěna z oken by potřebovala hustý závěs - to je akutní, protože Oskar se nemůže slyšet ani když je napálený hodně, ten zvuk co zpívá se mu točí v hlavě a ještě se to odráží všelijak dokola ve zkušebně, proste humbuk jak sviň. Když nemůžeme zkušebnu uzpůsobit sobě, tak se budeme muset uzpusobit jí...)

2. Nemáme pauzy po odehráné písničce na to, abychom se domluvili v čem se můžeme zlepšit. To je jeden z největších průserů, protože tak bychom se nezlepšili nikdy... musíme si to říct, co děláme špatně a to se při RHChP nedá, žejo Lišmane a Zbyňo:-D Můžeme se domluvit, že 3/4 zkoušky budeme zkoušet repertoár a 1/4 zkoušky budeme Jammovat:) Taky si rád zajammuju, ale když chceme nějak hrát, tak to chce reálně zkoušet. Prostě to chce spolupráci. Kapela není diktát, každý má stejné slovo, stačí se jenom domluvit :)

3. Pomluvy. Kamarádi, chce to čistou mysl, optimistické myšlení a bránit svou kapelu zuby nehty... teď asi mluvím víc k Hotíkovi, než k ostatním, ale na to jak dlouho hrajeme spolu, tak to není vůbec spatné... hrajeme dobře, všechny ostatní kapely nejen v BV hrajou mnohem dýl... a k tomu, že se tě ptali, jaktože můžeš s náma hrát? Jsi měl odpovědět, protože tě to baví... ne, protože se chceš stát nějakou šílenou rockovou hvězdou s milionem v kapse... nikdy by se hudba, aspoň ne na naši úrovni a chuťi, neměla dělat pro nic jiného, než pro tu radost z dobře odehrané písničky, zkoušky, či koncertu... nejsme Rolling Stones, nejsme AC/DC, nejsme kapela, která vyprodává statisícové sály, ale jsme hlavně začínající kapelka a taky jenom lidi, to musíme pochopit hlavně my a pak to pochopí i ostatní, kteří nás chtějí poslouchat... nejsme neomylní..., ale snažit se stát dokonalými, to je ta touha...

4. Hraju jak ponocný? Pánové, já prostě nic neslyším, na mě je to tolik randálu, že neslyším nic, totálně mi tím odchází uši, takže se nedivte, že tam hraju jak kokot.:-D Ovšem vím to a budu se to snažit zlepšit.

S pozdravem Patachon

P.S.: Byl bych mega rád, kdyby jste aspoň nějak reagovali... nejlépe by bylo reagovat přimo sem... hezlo znáte, tak se snažte:-D Kdo nezná, tak mi napište. Pro ty línější - napište to na tuhle stránku aspoň do komentů... :-)



For SFOBOM!!!
Pánové, Oskárek za nás už zaplatil zkušebnu! Za dva měsíce, takže to znamená, že mu každý dlužíme 240Kč (1200Kč / 5 - Martin, Jožka, Kuba, Oskar a já), takže bychom mu to měli, co nejdřív dát.
Navíc od příštího měsíce se s náma budou střídat Chickens Underground, kteří budou hrát v neděli místo nás, takže tím ušetříme 200Kč/měsíc.
Tudíž nás to nezrujnuje :-D (ale je to načerno, takže pšššt!)


Sorry Ozziáši, i když tě to nebaví sem psát, tak jsem tě to donutil, protože bychom se nikdy nedomluvili. Zase by to bylo jenom na nás dvou a to je napiču, jak to mám říct slušně, protože kapela není o dvou lidech. Taky bych se chtěl sejít a probrat to, ale všichni!!!

Sám za sebe říkám, že se snažím připravovat poctivě! Kdyby od Landy cvičím už týden v kuse, bohužel nejsem kdovíjaký hudebník, takže party Varteckého mi dávají zabrat, taky přechody a další blbosti, ale všechno si to odposluchávám s tím, že se těším jak to rozjedeme na koncíku :-)

I když se mi moc nelíbí styl bubnování Matěje (nic proti němu, je to hudebník a má snahu - mě by mohlo nadávat mnohem víc lidí), tak bychom to měli a mohi příjmout, protože je to jediný bubeník, který s náma chce bubnovat... :( Jiní na nás serou... já fakt nikoho jiného neznám, kdo umí bubnovat, krom Luboše, Zbyňála, Kuby a Matěje... zkuste vaše návrhy... ještě jednoho 14letého bubeníka znám... Kubu Kobylku, ale neslyšel jsem ho bubnovat...

from Ozzias...

predem se omlouvam za diakritiku ale ja to s ni neumim:D...patys jozka neni jedinny kdo ma nejake navrhy na zlepseni sfobom...myslim si ze napadu a navrhu mame hodne vsichni,ale abych rekl za sebe nechce se mi to psat na web...nejradsi bych se nekde sesel v klidku pokecal a vse prodebatoval..ale uz i ta zminovana schuzka u nas nemuze probehnout...pac bysme se stejne nesesli v cele sestave.Kdyz nejsme schopni se sejit ani v hospode u piva jako kamosi a pokecat o vsem co nas sere tak se pak neni ani divu ze se neslezem ve zkusebne...mrzi me to,ale je to na zamysleni kazdeho z nas....

s jozkovyma pripominkama ve vetsine souhlasim..ale at si uvedomi ze my nemame bubenika..tak jak se muzem sehrat a hrat podle bicich a basy??kdyz navic ted jozka nema aparat...stve me to protoze takhle budeme porad na mrtvem bode..navrhuju se sejit..ne na zkousce ale kdekoliv a VSICHNI!!!! a probrat to protoze takhle to nejde..dalsi otazka je kdo toho kolik chce pro Sfobbom udelat...jestli muzu mluvit za sebe tak me to strasne bavi..a i kdyz nejsem zadnej hudebni talent a hudbe vubec nerozumim nasel sem si v tom zalibeni a delam to rad...a hlavne me to moc a moc bavi!!!a myslim si ze kdyby to bavilo vsechny tak je to hned o necem jinem.muzu rict za me a za patyse ze my sme sehrani celkem dobre..pac si najdem spolecne chvilky kde hrajem zpivame a je to bomba...ale to je stejne k nicemu kdyz se nesehrajem jako celek.proto bysme se mohli snazit chodit aspon na vsechny zkousky a vsichni.!!!!!!!!!!vzdyt na tom neni nic tezkeho-rozpis je na strankach.a ten bubenik to je asi nejvetsi problem ktery musime nejak vyresit...pac bez bubnu neni kapely..a dokud nebude bubenik se proste nesehrajem..a nemuzem hrat...Vubec me to nebavi to sem psat..radsi se nekde slezem a vsechno to proberem....mozna sem napsal hovna ale je to jen cast s toho co mam na srdci...cest pest

Ke koncertu na vodě!!! (Patachon)
Zaprve mě trošku mrzí, že krom Jožky nikdo nemá žádné podněty ani návrhy jak bychom se mohli zlepšit. Nikomu prostě nic nevadí! Nebo je to všem jedno...

Problém č.1: Nikdo s náma nechce bubnovat!
Hotíka napadlo, že bychom během koncertu mohli vystřídat několik bubeníku, kteří se budou střídat po pár písničkách. Protože je to jenom na dvě nebo na tři zkoušky, tak to bude velmi náročné a moc se mi to nelíbí (nápad se mi líbí, ale ne pokud je takto hektický), ale budiž. Lepší, nežli nic.
Problém č.2: Aparáty. Nemámeme basové kombo a bicí (navíc nemáme bicmena)
Neříkám, že by se měl každý přetrhnout dělat noční a stresovat se, ale každý by měl mít svůj aparát, svůj nástroj a měl by ho mít v pořádku, nebo by se aspoň měl snažit si ho někde obsarat.
Problém č.3: Nesejdeme se na zkouškách!
Pokud se stává, že se nemůžeme sejít na zkouškách, tak musíme být dokonale připraveni z domu.
Problém č.4: Neznáme svoje písničky!
Todle je velká moje chyba, protože jsme se nidky pořádně nedomluvili, co kdy budeme hrát, kdy tam bude solo, atd. Musíme si to napsat a naučit se to a pořád poslouchat originál.
Problém č.5: Koncertujeme, když nejsme sehraní! Nejsme sehraní, protože nemáme stálou sestavu!
Po tomto koncertu na vodě se musíme zavřít do zkušebny a zkoušet, zkoušet, zkoušet a poté vystoupit jako zcela nová kapela (jako Fénix :-D z popela) - zajímavý rým :-D
Bez toho to nemá cenu, abychom tam lezli. Není to o tom, že by SFOBOM mělo ukončit svou existenci, právě naopak, naprosto jinak pojmout koncepci vystupování a hudebního představení. Právěže bychom se měli snažit se posunout dál. Dál, dál, ale blíž k dobré hudbě...
Problém č.6: Na zkoušku se máme těšit!
Přijít a hrát, a neeé se stresovat, kdo příjde a jestli tam bude dost aparatury!!!
Problém č.7: Nechci dělat kokota!
Nechci být dráb, hlídací pes. Nechci nikoho nikam nutit, nechci nikoho padesátkrát prosit, nechci nikomu vnucovat své názory. Chci debatovat a bavit se hudbou. A doufám v to, že to tak chtějí i ostatní. Ale na druhou stranu chci dělat dobrou hudbu.
Pak vám dám přečíst článek z muzikusu o zkoušení, kdo bude chtít.

Nápad č.1: Šok! Koncertní začátek č.1!
Tibor Netopilík mě vnuknul nápad, jak začít některý ze svých koncertů. Vodu asi ne, to nestihneme, ale bylo by to dobré... Spočívá to v tom, mít nachystané plátno, na kterém bude napsáno SIX FINGERS OF BONOBO MONKEY grafitem. Přiběhne borec sprejer, na kterého bude kužel světla, který napíše oný nápis, jenom tak narychlo dovnitř grafitu a když ho bude končit, rozsvítí se všechna světla.
Nápad č.2: Koncertní začátek č. 2!
Koncert na vodě bychom mohli začínat vybuchem dvou dýmovnic :-D odpálených např. prvním úderu bicích, basy nebo kytary.
Nápad č.3: Další koncert!
Další koncert bychom mohli uspořádat v sále Podlužanu v Lanžhotě! Geniální sál, veliký pro mnoho lidí, se slušnou akustikou, ale až budeme připravení.
Nápad č. 4: Snažit se hrát nejlíp, jak dovedeme!

Už si nemůžu vzpomenout na víc věcí. Třeba si vzpomenete Vy, tak nemlčte, ale pište!

S pozdravem Váš doprovoďák (BV dne 19.9.2007)

Reakce č. 002 (Patachon):
Díky Jožko za reakci, bo už jsem se bál, že na to nikdo neodpoví.
Já psát, že jsme něco posrali nebudu, toho už jsem se vyvaroval.
Že něco pokurvíme to taky nikomu nebudu říkat, max. byl jsem spokojenej nebo nebyl... hudebník nemá být nikdy.

Re.1.: Zvučení bylo napiču!!! Nikdo nikoho neslyšel, taky proto jsme měli takové problémy, ale na druhou stranu by si každý hudebník měl pamatovat, co hraje a mohl to zahrát klidně sám. To platí pro všechny, nejenom pro Jožku, musíme se to všichni naučit, co hrajeme. Odposlouchat a perfektně mít skoordinované ruce. Nikdo by neměl přemýšlet, co tam je za tón.
Kytara má hrát podle basy a bubnů. Pěkně mě to sere, že tak nehrajeme, ale takhle se dá hrát až mají basa a bicí perfektně zvládnutou písničku i s přechodama, ale protože nemáme stálého bubeníka, tak k tomu opravdu ještě nedošlo. Stačilo by mi, kdybych mohl hrát podle basy.

2. Basový aparát je nutnost.

3. Co bychom tam dělali, kdybychom neudělali ani tu jednu pičovinu? Byli bychom na funuse a hráli by jsme trapné verze cizích písniček absolutně bez chuťi a elánu, možná s trochu lepší technikou.

4. Souhlas. (Nic proti cigán jak černoch)

5. To je dobře... Chce to abychom se snažili všichni a všichni měli zmáknutých svých blbých 10 písniček.

6. Né týden, ale máme pevně stanovené termíny zkoušek. Je jich málo, tak se prosím všichni snažte docházet, teda pokud vás to baví. Omluvenkou je jenom vlastní smrt! (neplatí pro Jožku, on by toho byl schopen :-D, žejo Džouzef)

Hough! Váš doprovodný kytarista :-D



Reacke č. 001 (Jožka - Ozzman):

Pánové, to že zkoušky jsou katastrofální nepište na web. To že to na koncertě pokurvíme neříkejte obecenstvu. Špatnou hudební produkci čím dál víc nahrazuje kvalitní komické vystoupení. Nyní moje kuchařka s výčtem toho o čm si myslím že stojí za kokot:

1. Na koncertě nehraje každý sám za sebe nýbrž všichni spolu. Zeptejte se Kuby Zemana.. asi u tří písniček ste se nahrnuli do vzdáleného kouta pódia a začali hrát... ne že by mi to nějak vadilo ale vzhledem k nekvalitnímu ozvučení slyšíme pak velké hovno a nedá se podle toho hrát.

Z toho plyne... absolutně se nedodržuje zásada pořadí nástrojů... basa hraje podle bicích a kytara podle basy... u nás hovno hovno zlatá rybko... Patyz hraje Oskar se přidá a ostatní???

2. S tím aparátem na basu... můj je a bude v brně, nemám nervy ani čas na to vozit to sem a tam... takže se domluvím se zbyňálem...

3. Nechci hrát v kroužku komedie ale v hudební skupině a vzhledem k tomu, že nemáme nazkoušeno nedělejte na pódiu pičoviny, viz Patyzova hra za zády ale to už jsem překousl...

4. Oskar bude poslouchat Far Away denodenně 100x jinak ho škrkněte z playlistu.

5. Nechci to tu zabalit....

6. Patyz mě zná a ví jak to mám s časem takže všechno plánujte týden dopředu včetně časů...

Hawk... špatný basák Ozzman

Zkouška 14.9.2007:
Pánové (neplatí pro Hotíka),
vím, že dneska zkouška byla katastrofální, ale nevykládejte to mě, nepište to na web, nepřemýšlejte nad tím, jako kdyby jste šlápli do hovna. Podívejte se na svoje nástroje a zeptejte se samy sebe, jestli jste do toho teda dneska dali všechno, nebo ne! Nebo jestli do toho standartně dáváte všechno. Prostě se stalo. Každý den není posvícení a nemůžeme hrát jako polobozi, ale co je moc to je moc. Musíme se snažit, ale první, co nás musí zajímat, jestli nás to baví a jestli nás to nebaví, tak si musíme říct, co bychom měli změnit a co děláme špatně, ale na druhou stranu si taky musíme říct, co děláme dobře, protože nejhorší, co bychom mohli udělat je, totálně si zhodit sebevědomí. Důležité je mít zdravé, a to důrazně upozorňuji na to slovo zdravé, sebevědomí. Kdybychom neměli sebevědomí žádné, tak bychom nemohli nic dokázat, kdybychom ho měli naopak přehnané, dopadneme jako Final Fiction, kteří nedokáží bez zvukaře udělat ani čárku. Není to jenom můj názor, ale jejich hudba je plytká. Bezduchá. Jinak ale ještě pořád skláním hlavu nad jejich uměním, protože jsou stále lepší než my. Píšu to jenom proto, že asi nikdo z nás nechce skončit takto, nebo ano?
Pamatujete, že na prvních našich zkouškách, není to tak dávno, když jsme hráli každý něco jiného a hráli rozhození jak v taktu tak v laďění, tak jsme se smáli, že hrajeme Dušany, ale ,pánové, Dušani se pomalu ale jistě stávají nejlepší Břeclavskou kapelou a i když se to nedá porovnávat, každý hrají jiný styl, tak Dušani pomyslně ve svém řádečku sahají na paty The Teachers, což jsou nejzkušenější břeclavští muzikanti, co znám. Můžeme se smát, ale jenom pod fousy, zády a se smeknutým kloboukem.
Je to proto, že Dušani jsou jedno tělo. Hrajou jako jeden muž a všechny to baví. To samé Teachers.
A tak dost porovnávání. My nejsme Final Fiction, nejsme The Teachers, nejsme Dušan, nejsme Madline, nejsme Chickens Underground, nejsme Bad Fun, ani nejsme Led Zeppelin, Rage Against the Machine, Red Hot Chilli Peppers, Orlík! nebo kdokoliv jiný. My jsme SIX FINGERS OF BONOBO MONKEY, zkusme jít svou cestou. Není to o tom, že bychom okamžitě měli hrát svoje písničky, ale nenapodobujme ostatní kaplely. V napodobování není síla. Taky udělat deset debilních songů a hrát to dokola, není správná cesta, ale snažme se aspoň do toho zapojit svou hudebnickou duši. Nejsme dvdčko, nebo cd-přehrávač. Budeme rádi, kdyby jsme měli vlastní písničky, musíme se snažit všichni, ale když to nepůjde, tak zkusme být aspoň důstojnými hráči cizích písniček.
Snažme se, prosím, kluci. Ne, kvůli mě. Ne, kvůli fanouškům, ale kvůli nám samotným. Hudba nás má přeci bavit.

S pozdravem Váš dobrovodný kytarista.

P.S.: Basa tam dneska opravdu chyběla a bez basy je to k hovnu. Basa přeci tvrdí muziku.

(toto není dogma, byl to jenom návrh, abychom byli lepší... zapojme se do diskuze a proberme to, když to nejde u piva... a nezlobte se na mě, jestli jsem se Vás dotknul, ale myslím to dobře a upřímně, jak se říká :-D)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

AEnemninuinc - Strident blood arm-twisting symptoms

9. 10. 2018 3:39

Torsion bras de quelqu'un est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang par vos arteres a la prendre facilement de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/tadalafil-prix-france-quimper/